Krokigrupp i höst

Öppen kroki i Jakobssalen i höst.
Måndagar 10:30 - 12:30 och Torsdagar 18:00 - 20:00
Kostnad per gång 50kr pensionär och 75kr övriga. Konstföreningsavgiften på 300kr ska också vara betald. 
Deltagarantal 25 personer per kurs (om Corona tillåter det) 6 platser är redan uppbokade på fmkursen. 
Anmäl intresse via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Både de som är vana att teckna kroki eller nybörjare är välkomna. Jag kommer att vara både krokimodell och lärare som leder gruppen. Syftet är att vi är ska pröva olika tekniker, olika underlag och  olika ritmaterial för att utveckla oss. Man börjar från sin egen nivå och går vidare.  Alla har sitt unika uttryckssätt och det får man fram genom att själv se och skissa på papper. Tillsammans har vi också en utställning nästa år.
Jag har i flera år arbetat extra som krokimodell. Men själv är jag möbelsnickare i grunden med flera konst- och hantverksutbildningar som påbyggnad. Jag har också en kandidatexamen i kulturvård vid Göteborgs universitet.  

Välkomna

Digital konstutställning

Digital utställning – Sommarsalong på hemsidan.

Då läget med vaccinationer och smittspridning fortfarande pågår tänker vi att vi ska testa att ha en digital sommarsalong med konstverk på vår hemsida www.jarfallakonstforum.se för alla som vill vara med.


Alla medlemmar är välkomna att skicka in bilder på sina verk – gamla som nya – till Stefan Svennerby via epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Skicka med ditt namn, titel, år, teknik och/eller annan intressant information kring verket så ser vi till att det visas bredvid bilden. 

Uppe till höger i startmenyn på hemsidan finns en flik som heter Digital konstutställning – här samlar vi alla inskickade bidrag. 

Konstverken kommer att vara synliga fram till efter sommaren då även en digital konstfika planeras och vi tillsammans kikar på alla inkomna verk. Mer info om den i nästa blad!

Medlemslotteriet 2021

Tyvärr var 2020 p.g.a. pandemin ett magert år vad gäller konstinköp i föreningen.

Inköpsgruppen har inte alls i lika stor utsträckning vågat sig ut på gallerier, konsthallar och utställningar för att möta konsten. De inköp som gjorts har varit alltför få för att kunna genomföra den sedvanliga utlottningen nu under våren vilket gör att vi kommer att skjuta på denna.

Vi hoppas kunna återkomma med ytterligare info framåt höstkanten.

Intresse för konstrunda

Är du intresserad av att ställa ut under en konstrunda i föreningens regi?

Frågan om konstrunda i kommunen har kommit upp på nytt och därför vill vi undersöka om det finns medlemmar i Konstforum som skulle vara intresserade att vara med och ställa ut samt hjälpa till med en konstrunda.
Skicka gärna ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring på 0730878014 om intresse finns för att deltaga i framtiden.

Gröna Paviljongen sommaren 2021

Medlemmar i Konstforum har även i sommar möjlighet att ställa ut i det ”Gröna lusthuset” på Görvälns slott.

Utställningarna börjar 12 juni och fortsätter augusti ut.

Som tidigare börjar varje utställningsperiod på fredag och avslutas torsdag. De flesta vill ha öppettider kl. 11-15 lördag och söndag men det är upp till utställaren att bestämma tider och också annonsera.

Om du är intresserad att ställa ut – ensam eller tillsammans med någon – sänd in Din intresseanmälan så snart som möjligt men senast 21 mars.

Ange vilken teknik du arbetar i och vilka veckoslut du önskar och även då du INTE kan ställa ut. Sedan kommer förslag till utställningsplan att tas fram.

Sänd Din anmälan till Anita Lundgren:

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

mobil: 070-769 72 57 skicka helst sms. annars ring kl.18-20